Nederlands English
Enter Site
Yoga, Art & Trance

CANOPUS

Canopus is de naam van een van de lichtste sterren in de nachtelijke hemel. Hij symboliseert  het verlichten van het antwoord op de vraag, waarmee je je bezig houdt. Met behulp van yoga en sjamanisme proberen we dit antwoord voor jou te vinden. Daarbij staat yoga centraal.

Een doel van yoga is de activiteiten in je geest te kalmeren. Daarnaast worden hulpmiddelen ingezet, die hun grondslag vinden in het sjamanisme (b.v. sjamanendrum, ratel...) om een diepere toestand van de geest te bereiken: „de ziel“ - de essentie van het onderbewustzijn. Voordat het lichaam zijn verschijnselen van onbalans door pijn en leed toont, heeft de ziel de informatie immers allang opgenomen en dient zij daarom meegenomen te worden in het proces.

De cliënt wordt tijdens de behandeling uitgenodigd om de nieuwe ervaringen meteen te doorvoelen en te transformeren. Er vindt  vooraf een kort intakegesprek plaats over jouw vraag en in hoeverre er ervaringen is met yoga en trancereizen.

Over CHRISTIAN (* 1971)

Er zijn maar een aantal dingen in mijn leven, waarvan ik weet dat ze mij altijd zullen vergezellen. Yoga en mijn belangstelling voor sjamanisme hebben mij heel veel gebracht en het lijkt alsof deze  weg zou nooit ten einde zal komen. Beide traditiewijsheden houden zich bezig met bewustzijn en energie.

In 2007 werd ik opgeleid in vinyasa yoga bij Lord Vishnus Couch in Keulen en begon yoga lessen te geven op verschillende locaties. Ik ben geïnspireerd door Iyenga Yoga en integreer mijn nieuwe inzichten in mijn yoga praktijk.

In het kader van mijn werk als gediplomeerd verpleger in de psychosomatiek  (het behandelen van patienten met een fysieke klacht door psychotherapie), volgde ik bijscholingen in mindfulness zoals MBSR, autogene training en progressieve spier-ontspanning.

Ik raakte meer en meer enthousiast van spirituele heling en energie. In 2014 nam ik deel  aan de sjamanistische opleiding van Marion Reitz in Keulen. Sommige rituelen en technieken kunnen zowel in meditatie, imaginatie als in ademhaling in yoga (Yoga Nidra)  simpelweg verbonden  worden. Tegelijkertijd werd ik ingewijd in Reiki/ graad 1.

In 2015 verhuisde ik naar Den Haag en richtte in 2016 Canopus-Star op.

Juist daarom laat ons onze wensen naar de sterrenman sturen...